vrijdag 31 mei 2013

Leyla's meetlat

De kleine meid is vandaag 11 weken en woont al drie weken bij ons. Ze is nu bijna even groot als Zoran was met die leeftijd. Haar voorsprong is ze kwijt geraakt doordat Zoran een groeispurt had toen hij 10 weken was. Ons kleine meisje is tot nu toe iedere week ongeveer twee centimeter gegroeid en heeft nu een schofthoogte van 42,5 centimeter. Zoran was met 11 weken een halve centimeter hoger.

maandag 27 mei 2013

Natte pup

Omdat het vandaag voor de afwisseling weer eens lekker weer was, zijn we met de hondjes naar het bos gegaan. De vorige keer ben ik niet naar het vijvertje geweest omdat daar reetjes stonden, maar deze keer waren ze nergens te bekennen. Zoran is hartstikke gek op water, dus die dook er gelijk in. Leyla bleef hoog en droog vanaf de vlonder toekijken. Ze bleef alleen niet heel lang droog, want die grote Zoran duwde haar opeens met zijn dikke kont van de vlonder af. Ze schrok er wel even van, maar zwom rustig naar de kant. Vervolgens was ze wel helemaal door het dolle heen. Als een gek door het gras rennen en rollen en grassprietjes aanvallen. En zelf Zoran ging even voor haar aan de kant en liet zich door haar het water in jagen.



zaterdag 25 mei 2013

Limburgs Mooiste

Vandaag heb ik Leyla voor het eerst meegenomen op een wandeling door het bos. Omdat het toch wel een flink stuk is, was ik niet van plan de hele ronde te lopen, maar alleen even naar het vijvertje en dan weer terug. Onderweg werd ik al gewaarschuwd dat het vandaag Limburgs Mooiste is. Dit is een fietsevenement en de route gaat ook hier door het bos heen. Geen probleem want het stuk waar ik heen wilde daar zouden ze niet langs komen. In het bos de hondjes lekker losgelaten en met de camera er achteraan. Over de brug heen, even een mooi bloemetje fotograferen en oeps. Snel Zoran en Leyla bij me geroepen en aangelijnd, want tussen de bomen en struiken door zag ik twee reetjes staan. Een van de reetjes kwam zelfs een stuk op ons afgelopen en stak zonder ons op te merken op 20 meter afstand het pad over en verdween. Ik had hier zo graag een foto van willen maken, maar vond het toch verstandiger de lijnen van Zoran en Leyla even wat steviger vast te houden. Het andere ree stond nog rustig in het gras bij de vijver en na wat foto's te hebben gemaakt zijn we maar omgedraaid en even het veld in gegaan. De hondjes konden nog even los en na nog een paar foto's zijn we weer terug naar huis gelopen. Leyla ligt nu lekker aan mijn voeten te slapen en Zoran is aan het observeren wat er op straat allemaal gebeurt.

Dan nu de foto's van mijn Limburgs Mooiste wolfhondjes.







vrijdag 24 mei 2013

Leyla's meetlat

De kleine meid is vandaag 10 weken oud en is eigenlijk helemaal niet zo'n kleine meid meer. Ze is al 40,5 centimeter hoog. Ze komt ondertussen ook zonder problemen op de bank en gaat graag lekker naast Zoran liggen. Nu past het nog gemakkelijk met zijn tweetjes, maar ik denk dat het toch snel krap gaat worden.

Foto's

Tussen alle buien door is de zon vandaag toch nog even doorgebroken. Dat was dus een mooi moment voor een wandeling.








zondag 19 mei 2013

Wandelen op de heide

Het was alweer een hele tijd geleden, dus vandaag zijn we weer eens gaan wandelen op de Brunssummerheide met Okami, Yuna en hun baasjes. Eindelijk weer eens mooi weer. Eigenlijk zelfs een beetje aan de warme kant voor zo'n wandeling. Gelukkig hebben de hondjes, met name Zoran, even lekker af kunnen koelen in het water. De kleine meid heeft zich weer lekker laten dragen, maar ook af en toe wat gespeeld met de grote honden. Ze begint toch al zwaar te worden.





 

 




 

zaterdag 18 mei 2013

Foto's

De eerste dagen vond Leyla die grote Zoran toch nog wel een beetje eng, maar ondertussen laat ze al goed zien wie zij vindt dat de baas is. Ze vinden het hartstikke leuk om samen touwtje te trekken. Zoran blijft hierbij rustig staan en Leyla trekt als een gek aan het speeltje. Ook buiten spelen ze al lekker samen en Zoran doet nog steeds heel voorzichtig met haar.







Leyla's meetlat

Ik heb weer even teruggebladerd in Zoran's meetlat en Leyla houd toch wel redelijk hetzelfde aan, alleen dan plus één week. Met acht weken was Leyla 36,5 centimeter hoog, wat Zoran pas met negen weken was. En nu met negen weken is Leyla 39,0 centimeter hoog en dit was Zoran pas met tien weken. Eens kijken of ze hem volgende week weer een week voor blijft.

maandag 13 mei 2013

zondag 12 mei 2013

Nestreünie Zoran

Vandaag zijn we naar Chaam gereden voor de reünie van het nest van Amber en Skôn. We dachten dat we wat aan de late kant zouden zijn, maar toen we aankwamen stonden alleen papa Skôn en zijn baasjes te wachten. Hondjes uit de auto, even hoi zeggen en toen mocht ik eerst de auto poetsen. Zodra we van de snelweg af zijn en er weer overal drempels en rotondes liggen, word Zoran onrustig en moet meneer weer kotsen. Leyla daarentegen, ging na heel even wat te hebben gepiept bij vertrek gelijk liggen en slapen en heeft zelfs nauwelijks gekwijld.
Al snel volgde er meer mensen en saarlozen. Broer Dino, die echt de grootste is van ze allemaal. Broer Dave, die heel erg veel op Skôn lijkt. Zusje Dusty en de kleine Luna (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), die bij de broer van de baas woont. En natuurlijk mama Amber, met haar roedelgenoten Wajo en Nila. Helaas was zusje Kira er niet bij. Weer niet het hele nest compleet.
Het had de afgelopen dagen nogal veel geregend en dat was goed te merken. Gelukkig heb ik droge voeten gehouden, maar ik was wel een paar keer bijna mijn schoenen kwijt. Tijdens de wandeling is het gelukkig droog gebleven en achteraf hebben we ook nog lekker op een terras gezeten en wat gekletst, gegeten en gedronken.
Zoals we ondertussen altijd doen, zijn we toen iedereen vertrok, nog een keer een stukje gaan lopen samen met Dusty en haar baasjes. Zoran en Dusty kunnen dan nog even lekker gek doen en Leyla en Luna hebben ook nog even lekker gestoeid. Luna is één dagje ouder als Leyla, maar weegt half zo veel.
De terugweg verliep probleemloos. Leyla lag weer lekker te slapen en Zoran was ook rustig gaan liggen. Nu liggen ze allebei uitgeteld op de bank.

Wajo en Zoran

Dave en Dino (en Zoran) moesten elkaar eerst toch wel even uittesten

Niet alle paden waren even goed begaanbaar.
De honden hadden er geen problemen mee,
maar die mensen hielden toch niet zo van natte pootjes
 
Jasper en Marco en de kleine meid Leyla krijgt een lift

Lekker even met de pootjes in het water

Amber, Nila, Wajo en Leyla 

Dino en Amber lekker in het water

Wajo met zijn flapoortjes en lieve lach

Dusty

Zoran en Dusty
 
Dusty laat haar mooie tandjes zien aan Zoran

Zoran en Dusty bekvechten

Dusty

Luna en Leyla verstoppertje spelen

Luna en Leyla lekker stoeien
Leyla

Leyla heeft een kikker gevonden

Leyla en Luna

Leyla kiest een makkelijke manier om te gaan liggen

Leyla lekker knagen
 
Leyla

Leyla ligt nu lekker te slapen op de bank