vrijdag 22 februari 2013

De wolf en het geitje

Klinkt bijna als een sprookje.

Maandag is er bij Marco op het werk een jong geitje geboren. Ondanks dat mama goed voor hem leek te zorgen, was de kleine dinsdagochtend meer dood dan levend. Een collega wilde het geitje wel meenemen en groot trekken, maar had dit nog nooit eerder gedaan. Daarom vond Marco het verstandiger om het kleintje eerst zelf even mee te nemen, omdat hij toch flink onderkoeld was geweest en nog niet zelf wilde drinken en nog te zwak was om te staan. Vandaag zou een collega het overnemen, maar vanmiddag werd de toestand van het kleintje opeens slechter. Zijn darmpjes zijn verstopt en hij voelt zich duidelijk niet lekker. Ook heeft hij opeens een fikse oogontsteking. Het arme ding heeft toch een flinke klap gehad van de onderkoeling en blijft dus toch nog een paar dagen hier.
Gelukkig word hij goed verzorgd door papa Zoran. Zo druk en speels als hij normaal is, zo voorzichtig is hij nu. Als het kleintje een geluid maakt springt Zoran gelijk op om te kijken of alles goed gaat. Na een poepje of een plasje moet natuurlijk ook gelijk alles gepoetst worden.
Onze draak zorgt in ieder geval goed voor het kleine geitje. Nu hopen dat ze over een tijdje lekker samen rond kunnen huppelen.

1 opmerking: