zondag 22 juli 2012

Eindelijk weer mooi weer

Na alle regen van de afgelopen dagen konden we wel weer wat zon gebruiken. Vandaag vond ik het dan ook tijd om de camera weer eens mee te nemen met wandelen. Na de gebruikelijke wandelingen naar het veld en door het bos, besloten we net weer eens ons oude rondje te lopen. Toen Zoran klein was zijn we vaak over een pad hier vlakbij gelopen met aan de ene kant een weiland waar vaak koeien staan en aan de andere kant een akker waar meestal mais staat. Het is geen lang stuk en daarom lopen we het altijd twee keer op en neer (vier keer over hetzelfde stuk dus).
Het grote weiland was leeg. De koeien zullen nu wel allemaal op stal staan omdat ze net gekalverd hebben en nu gemolken worden. Wel stonden er in een kleiner weiland de al wat oudere kalfjes. Dit jaar zijn ze toch een stuk voorzichtiger. De kalveren van vorig jaar kwamen echt bij Zoran kijken en er was er zelfs eentje bij die altijd heel speels op Zoran reageerde.

Zoran en de kalfjes

 De kalfjes. Normaal zijn het allemaal dames die weer gebruikt gaan worden als melkkoeien, maar schijnbaar zat er dit jaar ook een mooie man tussen om als dekstier gebruikt te worden. De witte met zwarte vlekjes was namelijk een duidelijk jong stiertje.

 En van die naaktslakken stikt het altijd op het stukje langs de kalfjes.

 Nu dan ook maar eens een foto van Zoran, want daar gaat dit weblog uiteindelijk over.

En nog een fotoje met de ondergaande zon. Zoran heeft een reusachtige schaduw.

1 opmerking:

  1. Grappig, zoals ze genieten van het uitzicht. Sara kan echt zo naar de pony's achter ons huis zitten staren.

    BeantwoordenVerwijderen