woensdag 25 juli 2012

Naar de dierenarts

Vanmiddag dachten we er weer eens aan dat we nog altijd naar de dierenarts moesten met Zoran, voor zijn inentingen. Dus maar gelijk even de dierenarts gebeld. Ik had nog nauwelijks gezegt waarvoor en er werd al volgende week woensdag terug geroepen. Nou, nee, kan het niet wat eerder, we zijn deze week nog vrij. Ik zal eens kijken. Om 4uur vanmiddag? (het was kwart over 3 toen ik belde) Erg raar dat ze gelijk volgende week roepen terwijl ze over een uurtje ook nog plek hebben.
Bij de dierenarts ging alles super. Hij was wel erg onrustig, maar ik denk dat dat meer lag aan de temperatuur, want wat is toch lekker benauwd vandaag. Hij heeft ook even op de weegschaal mogen staan, wat best lastig was omdat er zo veel afleiding was. Maar uiteindelijk bleef de weegschaal schommelen rond de 33 kilo. Hij wil nog steeds niet erg veel aankomen en heeft nog altijd energie voor tien. Hij is ook nog altijd niet breed aan het worden. Volgensmij is 33 kilo dan toch nog wel een redelijk gewicht.

3 opmerkingen:

  1. 33 is niet echt veel voor zo'n flinke hond, maar goed, ik zeg altijd maar beter iets te mager dan te dik. Wat dat betreft lijkt Zoran's verhaal veel op dat van Shadow. Zoran krijgt net als Shadow heel veel beweging, is net zo'n adhd'ertje vol tomeloze energie en niet heel zwaar gebouwd. Zulke honden krijg je als je zo jong zijn gewoon niet zwaarder. Ook Shadow is niet echt breed en woog toen hij zo oud was als Zoran ondanks zijn 70 cm schoft ook maar 35 kg en viel op een gegeven moment zelfs weer af naar 34, zodat je zijn ribben echt heel goed kon zien. We hebben de voeding toen maar weer iets verhoogd en op een gegeven moment zijn we Shadow tussen de 2 voedingen per dag door ook nog een tijdje een rodi-schijf extra gaan geven. Misschien ook iets voor Zoran?

    Uiteindelijk is Shadow toch weer wat aangekomen en ietsje breder geworden en weegt hij nu bijna 38 kg. Reutjes zwaren het hele 2e levensjaar nog wat uit, dus ik denk dat Zoran uiteindelijk ook nog wel wat zwaarder zal worden. In ieder geval ziet hij er ontzettend fit en levenslustig uit en dat is tenslotte toch het belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 33 kilo is zeker niet veel, maar we hadden dit eigenlijk nog niet eens verwacht. Hij lijkt wel iets aangekomen, maar niet veel. Hij krijgt nu 's morgens en 's avonds 400 gram vlees met daarbij nog +/- 100 gram brokken en tussendoor 's middags nog ongeveer 200 gram brokken. In totaal dus rond de 1200 gram per dag.
    Misschien word het toch eens langzaam tijd een weegschaal aan te schaffen. Dan kunnen we het allemaal wat beter volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje en dan te bedenken dat Thorgal op 2 x 250 gram vlees per dag zit en 40 kilo weegt.
    En ik kan niet echt zeggen dat die stil zit :)
    wat een verschil he!

    BeantwoordenVerwijderen