zaterdag 19 mei 2012

Wandelen op de hei met Clowd

Vanmiddag hadden we afgesproken om met Tiny en Willem en hun 4½ jaar oude Saarloos reu Clowd te gaan wandelen op de Brunssummerheide. Natuurlijk wilde Zoran gelijk weer alleen maar spelen, maar Clowd was heel erg duidelijk. Zoran probeerde het spelen nog wel een aantal keer uit te lokken, maar daar had Clowd geen zin in. Gewoon lekker samen wandelen, af en toe een stukje rennen, maar dat geduw en getrek was niet nodig. Clowd is een wat schuwere hond, maar bij mij kwam hij toch wel al snuffelen. Bij het bezoekerscentrum hebben we nog even op het terras gezeten. Clowd had er eerst niet zo veel zin in, maar met wat aanmoediging liep hij braaf het terras op en daar was alles weer prima.
Het was wel heel leuk om een keer met een oudere hond te wandelen. Meestal zijn het leeftijdsgenoten of jongere honden, maar dit keer was Zoran de ranglagere.
Hier nog wat foto's.

 Zoran en voorop Clowd

 Clowd

 Clowd

 Clowd

 Clowd

 Zoran

Zoran

5 opmerkingen:

  1. Hoi Eva,
    Ik zie dat Clowd een tuig om heeft met daarop SOFA WOLF. Zelf doe ik een opleiding voor trainer TOPDOG (is sociale vaardigheids training m.b.v. hond). Doet Clowd dit ook? Het is een mooie reu, beetje bosbruin. Goed om te horen dat Zoran ook aan het puberen is. Gedeelde smart is halve smart, toch? Tja, ik had al wel begrepen dat het bij Saarloosjes wat langer kan duren, pffff, ach, dan leer ik weer geduld hebben. Sara was ook voor het eerst wat gereserveerd tegen bezoek gisteren. Mijn oom en tante waren er, en tegen mijn oom begon hij toch te blaffen en bleef hij wat uit de buurt. Gek, want twee dagen ervoor kwamen mijn zoon en twee vrienden in legerkloffie met grote rugtassen op langs, en daar ging ze gelijk op af. We wachten het allemaal maar af. Sara is ook onze eerste wolfhond, en hoewel we ervaring hebben met honden is er toch ook erg veel nieuw voor ons. Het blijft toch een ras apart, maar wel geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie foto's heeft Eva gemaakt van onze Clowd. Moeten nog eens snel een wandeling maken
      Gr. Tiny,Willem en Clowd

      Verwijderen
  2. Mooie reu, deze Clowd. Inderdaad met meer bruin erin dan gebruikelijk, apart.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat bruin heeft niks met Bosbruin te maken hoor.Is gewoon de wildkleur die wat meer naar bruin neigt.Tegenwoordig zie je meer egaal grijze.Gelukkif komt er wel weer iets meer bruin in terug.
    Bosbruine hebben leverkleurige neus en ogen en is ook een andere kleur bruin.
    Leuk dat jullie steeds met andere Saarloosjes gaan wandelen.Heel goed voor Zoran en zouden veel meer mensen met jonge Saartjes moeten doen.Is zo goed voor de opvoeding.Leert ze respect hebben en nederigheid tonen.Lukt maar met weinig andere honden.

    Nu Kavik naar zijn baasjes is komen wij ook eens jullie richting op.Kijken of we nog wat mensen /honden erbij krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk, en zo leren we iedere keer weer wat! Sara heeft ook wel wat wildkleur, maar Clowd is echt een plaatje.
    Het lijkt mij ook wel erg leuk om een keer iets af te spreken. Wij kennen eigenlijk maar heel weinig mensen met een Saar. Via de blogs natuurijk wel, maar niet van uit de buurt of zo.

    BeantwoordenVerwijderen