zondag 20 mei 2012

Wandelen op de hei met Okami en Yuna

Vandaag hebben we weer lekker op de Brunssumerheide gewandeld met Jennifer en Didier en Okami en Yuna. Het was ondertussen alweer zo'n twee maanden geleden, dus het was echt weer nodig. In die twee maanden is Okami een echte reu geworden. Eerst was hij net een teef, zo smal was hij, maar nu is hij een stuk breder als Zoran. En ook Yuna was ontzettend gegroeid.
Zoran en Okami waren weer hardstikke blij om elkaar te zien en hebben lekker gestoeid en gerend. Yuna kon ze nu ook een stuk beter bijhouden en ze kon ook lekker happen. Halverwege de wandeling waren we bij de Rode Beek waar ze een klein uurtje lekker in het water gespeeld hebben. Zoran begon met een flinke duik en zwom naar de overkant om daar bij vier golden retrievers te gaan kijken. Maar hij stond redelijk snel weer bij ons nadat een van deze retrievers hem weg had gejaagd. Vlak bij ons stond een hele groep met allemaal jonge honden en daar hebben ze ook nog een beetje mee gespeeld.
Daarna nog een lekker stuk gewandeld en vlak voor de parkeerplaats hebben we nog gezellig aan een picknicktafel gezeten om een beetje uit te rusten. De laatste wandeling, twee maaden geleden, was de eerste keer dat we Okami echt aan konden raken. Deze keer had hij weer even tijd nodig om te wennen, maar daarna was het allemaal helemaal geen probleem meer. Eens kijken of Okami voor ons straks net zo'n schoothond word Zoran. Terwijl Jennifer rustig was gaan zitten bij de Rode Beek, besloot Zoran zich even bovenop haar schoot te werpen. Natuurlijk was Zoran nog helemaal nat en modderig, want anders is het natuurlijk een stuk minder leuk he.

 Okami

 Okami

 Okami

Okami

Zoran

Zoran

Okami

Zoran

 Okami

Zoran

Yuna

Okami

Yuna

Okami

Yuna en Okami en Zoran die weer even duwen voordat ze gaan stoeien.

Okami

Zoran

6 opmerkingen:

  1. Hoi, wat leuk, weer een wandeling met een andere Saar. Wat kennen jullie veel mensen met Saarlooswolfhonden. Leuke naam ook Okami!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer de mensen met Saarlozen echt op te zoeken ja. Zoran is gewoon te ruw in spelen waardoor we dit met buurthonden liever niet doen. Er zijn al genoeg mensen die alleen maar angstig naar hem kijken en hun honden wegtrekken en die paar wat het wel aan zouden durven hebben of te kleine hondjes of hun hond durft geen weerwoord te geven. Daarom, en omdat Saarlozen onderling gewoon veel beter kunnen spelen, proberen we heel vaak met verschillende mensen af te spreken.
      Ik was zeker ook nog van plan om contact met jou op te nemen voor een wandeling, maar wilde toch nog even wachten tot Sara ietsjes ouder is.

      Verwijderen
  2. Wat een prachtige hond die Okami, en een stoere kleine Yuna. Dit zijn toch wel de betere gelegenheden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wandelen met meerder Saarlozen is echt heerlijk. Je hoeft nauwelijks op ze te letten, ze stoeien gewoon terwijl ze meelopen. Alhoewel, als ze even helemaal gek worden dat razen ze vlak voor je voeten langs en als ze elkaar gevangen hebben, kun je soms nog maar op het laatste moment opzij springen.
      Tussen Zoran en Yuna gaat het ook steeds beter. In het begin was ze echt een leuk klein piep speeltje voor Zoran. Ondertussen is Yuna al een half jaartje en ze is nu een hele stoere meid geworden. We hebben Zoran nog wel een paar keer een draai om zijn oren moeten geven, maar voor mijn gevoel ging het al weer een stuk beter dan de vorige keer.

      Verwijderen
  3. Als je op Facebook gaat zitten of op een Wolfhonden Forum,dan kom je vanzelf in contact met SWH mensen.Eva is trouwens 1 vand e weinige die echt stappen onderneemt om in contact te komen,dat vind ik heel leuk.
    In de Randstad zijn er ook een paar die regelmatig met elkaar wandelen.
    Oosten van het land zitten ook Saartjes hoor,vraag maar eens aan Francis wat adressen om te wandelen.
    Over de omgeving hebben jullie toch alle 2 niet te klagen volgens mij.
    Helaas voor mij zijn jullie alledrie beetje ver af,want zou het liefst oo elke week gaan loopje met leuk groepje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen bij Saarlozen kunnen we Zoran gewoon zijn gang laten gaan. Veel andere rassen zeggen niet snel iets en die spelen ook heel anders. Bij Okami kan hij gewoon zijn gang gaan en nog is het altijd Zoran die weer ergens een gat heeft. Vorige keer met Okami had hij een gat in zijn wang en eentje in zijn lip. Deze keer had hij weer een bloedende tong. En Okami komt er altijd zonder kleerscheuren vanaf.
      Met andere rassen durf ik dit gewoon niet aan. Ook al waarschuw je, dan weet je nog niet wat voor heibel je kunt krijgen als een andere hond een keer een gaatje in zijn lijf heeft.

      Verwijderen