donderdag 31 mei 2012

Op bezoek bij Okami

Vandaag zijn we bij Jennifer, Didier, Okami en Yuna op bezoek geweest. Een parkeerplek vinden in het hartje van een zeer toeristische stad is niet zo'n makkie. Maar toen we eenmaal binnen waren, werden de honden gelijk de achtertuin in gejaagd. Daar hebben ze even wat rondjes achter elkaar aan kunnen rennen en Okami wilde wel even laten zien wie de baas was. Maar dat rijden vond Zoran dus niet zo'n goed plan en hij snauwde Okami soms flink af. Toen ze wat rustiger waren mochten ze weer mee naar binnen, maar ook daar begonnen ze af en toe toch wel flink te stoeien. Met de katten samen ging het niet goed. Vooral Main Coon Jazz vond het erg gezellig in de woonkamer en Zoran wilde wel graag spelen. Zodra Jazz bewoog had Zoran volgensmij toch iets andere plannen en stoof hij achter Jazz aan.
Dan maar even lekker een stuk gaan wandelen. Eerst een parkje met een enorme aangelegde vijver, met fontijnen. Zoran leek het water wel in te willen, maar dat mocht hij dus niet vandaag. Het water stond ongeveer een halve meter onder de rand en behalve een klein houten plankje voor eenden, was er dus nergens een plek om uit het water te komen en ik denk ook niet dat het erg op prijs gesteld zou worden.
Vervolgens liepen we over een lange laan van hele grote bomen richting Kasteel Neubourg. Didier had een tennisbal meegenomen, maar richting het eind van de lange laan vroegen we ons dus af waar die bal gebleven was. Misschien komen ze hem de volgende keer nog tegen en anders heeft een andere hond een leuk nieuw balletje. We hebben nog even snel naar het voor de helft gerenoveerde Kasteel gekeken. Volgensmij waren die grachten ooit bedoeld als een extra obstakel voor vijanden, maar van deze gracht kregen ze toch nauwelijks natte voeten. Daarna zijn we nog door een weiland met koeien gelopen en Zoran en Okami vonden die kalfjes toch wel erg interessant. Via een fietspad kwamen we vervolgens uit bij een pannenkoekenhuis (dat naast het park lag) waar we nog even wat hebben gedronken.
Weer bij Jennifer en Didier thuis aangekomen hebben we nog even wat gekletst en zijn we vervolgens ook weer richting huis gegaan.

Morgen gaan we het terras maar even opruimen/vrijmaken en binnenshuis ook even opruimen en ruimte creeren want morgenavond komt Okami hierheen. Hij mag twee daagjes uit logeren en met twee van die pubers kunnen we maar beter zorgen dat alles goed opgeborgen is en dat we achterom toch een beetje ruimte voor ze hebben om te stoeien.

1 opmerking: