maandag 1 oktober 2012

AVLS clubmatch

Gister zaten we al erg vroeg in de auto om optijd te zijn bij de AVLSdag. Dit jaar een clubmatch en Zoran stond ook ingeschreven. Om 10 uur begon de clubmatch met de babyklasse reuen, gevolgd door de babyklasse teven en daarna werd uit de twee winnaars de beste baby gekozen. Daarna kwam de jeugdklasse reuen gevolgd door dan eindelijk de tussenklasse reuen waarin Zoran mee moest doen. Toen moesten we helaas nog een hele tijd wachten. Er waren nog vijf reuen vor ons en als die tijd moest Zoran rustig blijven staan. Daar kreeg hij dus steeds minder zin in. Hij begon te draaien, soms zachtjes te janken en sprong zels nog een keer tegen me aan om te laten weten dat hij er echt geen zin meer in had. Ik had dus al zo'n vermoeden dat het dus niet helemaal zo lekker zou gaan lopen. Het tandjes laten zien ging opzich best wel makkelijk en hij liet de keurmeester ook makkelijk dichtbij komen. Alleen het balletjes voelen wilde hij niet, dus toen ging hij even lekker op zijn kont zitten. De rondjes die ik met hem moest lopen werkten dus niet echt. Meneer trok vooral en maar heel af en toe bleef hij lekker een stukje draven. We hebben het wel veel geoefend en dan gaat het allemaal prima, maar met zoveel honden om je heen en als je zo lang moet wachten dan is het toch allemaal veel spannender en zijn er gewoon veel leukere dingen te doen. Toen Zoran klaar was moesten we nog wachten op de laatste reu en toen kwam de uitslag. Zoran en twee andere moesten aan een andere zijde van het veld gaan staan en kregen alle drie een U (uitmuntend) de andere vier reuen kregen een ZG (zeer goed) en moesten nog een rondje lopen om te bepalen welke reu de vierde plaats kreeg. Daarna moesten de drie Utjes nog een rondje lopen en natuurlijk sleurde Zoran me weer mee, dus wij mochten blijven staan bij het bordje voor de derde plaats. De prijs die Zoran heeft gewonnen was een mooie medaille en een grote voerton.
Toen we eindelijk het veld af mochten werd Zoran gelijk begroet door zijn zusje Dusty en op de een of andere manier hebben ze zich toen even flink in de knoop gewerkt. Na snel wat gegeten te hebben besloten we dat het wel even tijd was voor een wandeling zodat de honden hun energie wat kwijt konden. We zijn gaan wandelen met Leontien, Jasper en Frank samen met Dusty natuurlijk en Kim en Sanne met vier honden, waaronder ook een Saarloos genaamd Mika.
Toen we weer terug waren was de keuring bijna afgelopen en hebben we Zoran's beoordelingsformulier opgehaald en zijn we daarna weer richting huis gegaan.
Een hele lange, vermoeiende dag. Zoran heeft in de auto zelfs de hele tijd gelegen. Hij was dus ook echt goed uitgeput.
Wat ook heel leuk is, is dat in de catalogus waarin alle honden die meedoen genoteerd staan, staat ook een hele mooie foto van Zoran.

 Jasper, Dusty, Frank en Leontien
 
 Odin
 
 Zoran
 
 Yuna, Jeniffer, Didier en Okami
 
 Ineke met Thorgal
 
 Thorgal word moe van het wachten
 
 Frank en Dusty
 
 Ik met Zoran tijdens de keuring
 
 En nog een keer met Zoran tijdens de keuring
 
Hier de drie Utjes op een rij, ik met Zoran,
daarvoor Loki met zijn baasje en vooraan Jennifer met Okami
 

 Jasper met Dusty
 
 Zoran
 
 Zoran
 
 Zoran, Mika en achter de struik Dusty
 
 Dusty
 
 En dit kwamen we ook nog tegen tijdens het wandelen,
een mooi spoor van een hert of ree
 
 Mika
 
 Zoran en Dusty aan het stoeien
 
 Mika
 
 Het uitslagenbord
 
 Thuis kreeg Zoran gelijk een lekker varkensoor
 
 Zoran beoordelingsformulier
 
En hier nog een keer voor degene die het willen lezen.
Even erop klikken voor groter formaat

4 opmerkingen:

  1. Lekker dat jullie nog even hebben gelopen met de hondjes. Had ik ook gewild, maar kwam er gewoon niet meer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, eigenlijk jammer dat jullie met de hondjes zijn gaan lopen, want daardoor zijn wij jullie misgelopen. Maar het idee voor een wandeling met de bloghonden houden we erin. Dat gaan we dus echt even plannen!! Het lijkt me echt leuk om elkaar eens te ontmoeten. Fred en Yvonne kwamen op ons aflopen zodra ze Luna (witte herder) zagen. Zo gek, je kent elkaar niet, maar het voelt alsof je elkaar al jaren kent. Grappig dat blogcontact! Voor nu groetjes en tot later!
    Gerrie, Sara en Luna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoran deed het prima! Ik vind hem nu nadat ik hem een half jaar niet meer gezien had, ook echt mooier nog geworden. Zijn kop is volwassener geworden en hij is goed aangesterkt. En het blijft een lieve enthousiasteling :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met de mooie uitslag. Zo'n clubmatch is voor een jonge hond toch een hele belevenis en ook vermoeiend (ook voor de baasjes trouwens ;-) Ik wist niet dat de foto in de catalogus Zoran was, ik heb hem geplaatst omdat het zo'n vrolijk koppie was. Gr. Johan

    BeantwoordenVerwijderen