zaterdag 27 oktober 2012

Dusty proeflogeren

Gisteravond zijn Leontien en Jasper hierheen gekomen met Dusty. Over 1½ weekje blijft zij hier vier nachtjes slapen en dit was een proef logeerpartijtje.
Dat de baasjes vertrokken vond Dusty niet echt leuk. Ze stond piepend voor het raam en de deur. Toen ze wat rustiger was hebben we ze naar Zoran's kamer gebracht en zijn we naar bed gegaan. Dit was ook nieuw voor haar, dus ze heeft nog wel even staan piepen en aan de deur staan krabben, maar na een half uurtje vielen ze eindelijk in slaap. Marco moest vanmorgen werken en toen Marco beneden kwam en de deur uit ging was mijn slaap natuurlijk ook voorbij. De twee begonnen weer te spelen en wilden uit de kamer.
Toen ik ze uit de kamer liet rende Dusty gelijk naar de deur en ging weer op zoek naar haar baasjes. Gelijk naar het veld, maar de eerste stappen waren toch behoorlijk moeilijk. Twee honden die moeten plassen, waarvan eentje bij ieder geluid wil kijken of het haar baasjes zijn. Op het veld hebben ze lekker gespeeld, gerend en gek gedaan en ik vond het ijskoud. Het heeft goed gevroren vanacht en over iedere plas water lag een mooi laagje ijs. Toch heb ik het nog bijna een uur uit kunnen houden op het veld en toen waren de honden ook aardig moe. Terug naar huis ging ook een heel stuk makkelijker. Eerst lekker gegeten en daarna hebben ze allebei een mergpijpje gekregen. Zoran wilde ze allebei hebben, maar Dusty vond dat zij er ook eentje verdiende. Nu liggen ze lekker allebei te dromen en kan ik ook even genieten van de rust.

De camera blijkt helaas toch echt kapot te zijn. Hij maakt nog foto's, maar mooi zijn ze niet. Hij gebruikt flits terwijl het hardstikke licht is en kiest de gekste iso-standen uit. En dat terwijl alles gewoon op automatisch staat, dus ik heb het vermoeden dat het iets wat dat in stelt aan de hand van de belichting van buiten, dat dat kapot is. Net even gekeken en er zit nog een half jaar garantie op, dus dan gaan we toch nog een keer kijken of hij te repareren valt. Zo niet, dan weten we wat we voor kerst kunnen vragen.

 Zoran en Dusty gisteravond lekker aan het stoeien
 
 Dusty heeft Zoran's kluif gevonden
 
 Zoran en Dusty, wie heeft de grootste tandjes
 
 Vanmorgen op het veld. Zo zien foto's buitenshuis er dus uit.
De meeste zijn zelfs nog veel witter, hier kun je nog iets in herkennen.
 
 Dusty met een mergpijpje
 
 Dusty aan het kijken hoe Zoran er weer vandoor gaat met haar mergpijpje
 
 Zoran en zijn mergpijpje
 
Dusty begint aan haar middagdutje

3 opmerkingen:

  1. Ik wed dat Zoran het hartstikke leuk vindt, zo'n logeerpartij! En volgens mij is dusty toch ook al aardig gewend. Gaat vast goedkomen als ze straks een paar nachtjes blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat balen dat de camera niet goed meer is! Is ons dit jaar ook overkomen. En een mens met honden kan eigenlijk niet zonder camera, vooral niet als je een blog hebt.

    Maar dat zal Zoran en Dusty niets hebben kunnen schelen denk ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Unieke foto met die tanden, prachtig. Wat lijken die 2 op elkaar, en fijn dat het zo goed samen gaat.
    Gr bertus.

    BeantwoordenVerwijderen