vrijdag 11 november 2011

Barbeque met collega's en Zoran

Vrijdagavond zijn we naar een barbeque geweest. Op het bedrijf waar ik werkte, samen met marco, zijn het laatste half jaar behoorlijk wat dingen verandert. Het gevolg is dat van de vier verzorgers die er waren, er twee (waaronder ik) geen nieuw contract hebben gekregen en xe9xe9n heeft ontslag genomen en begint morgen ergens anders. Alleen marco is op dit moment nog over, maar is ook druk op zoek naar ander werk.
De barbeque vrijdagavond was voor onze groep van dierverzorgers, hoveniers, mensen van de technische dienst en twee vrouwen van de kassa. De nieuwe dierverzorger was niet uitgenodigd, maar wel de vier die er dus eerst waren en twee vakantiehulpen. Het was super om na 3 maanden iedereen weer eens te zien en er is afgesproken om met deze groep in de toekomst vaker wat te gaan doen.
Maar Zoran was dus ook mee. Onze collega dierverzorgers hadden ook de honden bij, de twee bernersennens Bax en Fee en de ander zijn zwitserse herder kruising Misti. We zijn ruim 5 uur daar geweest en dan blijft Zoran ook door gaan. Op en gegeven moment durfde iemand te zeggen dat Zoran niet goed luisterd, dus daar hebben we toen even een goede discussie mee gehad. Naar ons luisterd hij super. Hij komt zelfs naar ons toe wanneer hij aan het spelen was met de andere honden. Hij gaat zitten en liggen wanneer wij dat vragen en daar gaf hij ons dan ook wel gelijk in. Maar hij vond dat Zoran niet luisterde wanneer de andere honden zeiden dat ze niet meer wilden spelen. Toen hebben we dus uitgelegd, en Zoran gaf daarbij een demonstratie, hoe die andere honden zeggen dat het genoeg is. Misti gromt en blaft, maar met haar oren plat in haar nek. Bax doet helemaal niets! Die loopt weg of gaat ergens anders liggen en laat het allemaal maar gebeuren. En Fee lokt het allemaal zelf uit. Die gaat voor hem staan, helemaal rechtop en met haar staart recht omhoog en dan wegrennen wanneer Zoran een stap zet. Als ze er genoeg van heeft gaat ook zij liggen en zegt verder niets terwijl Zoran er dan dus nog altijd bovenop springt en aan de vacht trekt. Hoe moet Zoran hier uit opmaken dat ze niet meer willen spelen..? Uiteindelijk zag hij dus ook wel in dat sommige honden de taal gewoon niet meer goed spreken en dat het dus niet Zoran schuld was dat hij door bleef gaan.
We hebben Zoran wel af en toe aan de lijn gepakt zodat hij bij ons bleef, dan hadden de andere honden tenminste even rust.
Zaterdag heeft hij de hele dag rustig aan gedaan, waarschijnlijk nog moe van vrijdagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten