vrijdag 11 november 2011

Puppycursus

Maandag zijn we weer met Zoran naar de puppycursus geweest. Het ging dit keer een stuk beter dan de vorige keer. Zoran, maar ook Renzo en Bas waren niet meer zo gefixeerd op elkaar. Er was deze keer nog een Berner Sennen bij, ook een reutje, genaamd Dilles en 5 maanden oud. Zoran is dus ook nu nog steeds de jongste, maar qua gedrag lijkt het niet zo. Dilles gedraagt zich nog echt als een pup en is ook maar half zo groot als Zoran.
De dingen die we leren bij de cursus zijn voor ons niet nieuw, maar het luisteren naar ons en het op ons letten in het bijzijn van andere honden is wat voor ons eigenlijk het belangrijkste was en ook lijkt te werken. Zoran luisterde tijdens deze cursus super naar ons en had een stuk minder interessen in de andere honden. Alleen Bas, de Berner Sennen van 9 maanden, is helemaal gek op Zoran. Met Renzo en ook met Dilles heeft hij eigenlijk niets, maar zodra hij Zoran ziet, begint hij te janken, op zo'n manier alsof hij wil spelen. Zoran begint dan natuurlijk gelijk terug te janken en wil dan spelen. Gelukkig reageert Zoran dan wel gelijk op ons en accepteerd het als wij zeggen dat het geen tijd is om te spelen.
Er is nu twee weken geen cursus omdat de vrouw die de cursus geeft op vakantie is. De eerst volgende les is dus pas weer op 1 augustus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten