vrijdag 11 november 2011

Zoran naar de Jonge Honden cursus

Vandaag was dan voor het eerst een echte cursus voor Zoran.
De andere honden die er waren, Renzo, de Drentse Patrijs van 6xbd maand en Bas, een Berner Sennen van 9 maanden. Zoran is dus met 4 maanden de jongste en normaal zijn de honden 6 maanden wanneer ze mee mogen doen met deze cursus, maar omdat Zoran lichamelijk en geestelijk een stuk ouder is, leek het beter om met de jonge honden cursus mee te doen. Hij reageerde ook precies hetzelfde als Bas en Renzo. Het enigste waar ze aan dachten toen ze elkaar zagen was spelen. Toen ze eindelijk wat rustiger waren, werd duidelijk dat Renzo, bij ieder geluid of iedere beweging helemaal hyperactief wordt. Bas was heel rustig, maar met zijn 9 maanden en 50 kilo, maar mensen zou hij omver springen. Zoran en wij als baasjes, kregen ontzettend veel complimentjes omdat Zoran zo goed gehoorzaam is voor zo'n jonge hond.
Marco en ik zijn allebei wat onrustige mensen. Stil zitten, dat is nog wel vol te houden, maar lange tijd stil staan, kunnen we allebei niet. En Zoran kan dat ook absoluut niet. Ondanks dat hij met de lange lijn, 10 meter, en met mijn arm erbij 11 meter alle kanten op kon, was hij al snel uitgekeken en werd hij ongeduldig. Dan begint het piepen 'kom nou baasje, doe iets!'
Hetgeen wat wij hopen te leren tijdens deze cursus is dat Zoran beter op ons let en beter luisterd in het bijzijn van andere honden. Hij raakt dan zo opgewonden, dat hij nergens meer op let.
Ondank dat het de afgelopen weken, met de cursus niet zo soepel verliep, zijn we nu toch tevreden over hoe het vandaag gegaan is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten