vrijdag 11 november 2011

Zoran, Yugi en Phlox

Maandag avond zijn we met Zoran naar Beek geweest. We gingen daar op bezoek bij Diana en haar twee Saarloos Wolfhonden Yugi en Phlox. Eerst was Zoran weer ontzettend druk, maar Yugi en Phlox hadden hem al snel duidelijk gemaakt dat ze niet gingen reageren op zo'n hyperactief mormel. Zo rustig als hij maandag was, samen met andere honden, hebben we hem nog nooit gezien. Blijkbaar kan een Saarloos Wolfhond dus echt het beste opgevoed worden door een andere Saarloos Wolfhond. Diana wist ons te vertellen dat Zoran een heel zelfverzekerd pup is, die zich makkelijk hersteld in nieuwe situaties en wanneer hij even ergens van schrikt. Ook zei ze ons dat het toch wel een enigszins dominant kereltje is aangezien hij zijn staart niet helemaal laat hangen. Hij kan hem gewoon helemaal laten hangen en hij kan hem omhoog houden, als hij kwispelt bijvoorbeeld. Maar hij heeft ook momenten dat hij het eerste deel, ongeveer xbc van zijn staart, horizontaal houdt en de rest, xbe deel, laat hangen. Diana zei dat dit waarschijnlijk was zodat zijn anaalklieren zichtbaar waren, zoals normaal bij dominante dieren.
Gister en vandaag ben ik er wat meer op gaan letten en het valt me op dat hij zijn staart meestal gewoon omlaag heeft. Maar bij het wandelen, als hij dan ergens een hond ziet, dan gaat hij hem dragen, zoals hierboven beschreven. Wanneer de hond dichterbij komt begint hij wilt te kwispelen en als we weer verder gaan, dan houdt hij zijn staart nog even zo, maar daarna laat hij hem weer gewoon hangen. Misschien laat hij zo toch zien dat hij heel erg zelfverzekerd is en wil zeggen dat er niet met hem te sollen valt.
Zoran en Phlox hebben nog even lekker gespeeld, maar toen Phlox geen zin meer had, is Zoran maar alle mergpijpjes uit de doos gaan halen en begon hij daar lekker op te knabbelen. Het wandelen vondt hij geweldig en volgensmij voelde hij zich toen nog zelfverzekerder, met die twee grote Saarloos Wolfhonden bij hem.
Het was een hele leuke avond en we zullen zeker vaker op bezoek gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten